7. novembra 2010

AKO SI NÁS SÁRA NAŠLA...

Už je to 2 týždne, čo som v jedno piatkové popoludnie v blízkosti spoločnosti, kde pracujem, zbadala v tráve pri vchode uzimené, vyhladované a vystrašené mačiatko, ktoré sa svojím hlasným krikom dožadovalo niečej pomoci.
Asi za to môže moja povaha, vďaka ktorej som celé detstvo domov na všeobecnú radosť svojich rodičov "vláčila" osamelé zvieratstvo všetkých druhov, nedokázala som tam to mača nechať napospas mrazivému víkendu a osudu.
Prežili sme cestu domov, aj to, že sa môj muž so mnou pol dňa nerozprával :-), najhoršia však bola návšteva zverolekára, ktorý jej našiel choroby od výmyslu sveta. Najhoršie na tom boli ušká, ktoré boli hrozne zapálené a lekár potvrdil, že do druhého dňa by pravdepodobne mačiatko neprežilo.




Nasledovalo niekoľko dní intenzívnej starostlivosti a to nielen zdravotnej, ale aj upratovacej, kým sa bruško spamätalo, najviac som sa však obávala, ako mačiatko v našom byte prijme náš 8-ročný psík Bert, ktorý bol dovtedy jediným zvieracím pánom v domácnosti.
Aj keď pôvodný plán bol dočasne prichýliť malého najdúcha a skúsiť mu nájsť nový domov, nakoniec sme sa rozhodli si ho ponechať.
Tak máme novú mačku - našu Sáru.
Za tie 2 týždne sa uzdravila, zmocnela a je z nej nádherná mačka:








A ako to zvládol Bert? Prekvapil a ma mačku prijal, občas na ňu síce vrčí, keď ho otravuje práve vo chvíli, keď si chce zdriemnuť, inokedy s ňou zase šantí po celom byte. Máme doma jednoducho vďaka našej Sáre veselo :-)))







7 komentárov:

  1. Máte srdíčko na správném místě. Kočička vám jistě bude vděčná a dělat radost. Je to krásný čertík. Také vidím, že bude mít vetšího kamaráda.I my máme kocourka,kterého jsme našli a zachránili před dvěma lety v zimě. Máme ho moc rádi a jsme rádi,že je s námi.Jsou to zlatíčka.Přeji hodně společných radostí...Soňa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzko, jsi holt zvířecí máma! Máš dobré srdce!
    Ta fotka kočka, pes, ta je super!
    Ať je vám všem spolu dobře!
    Zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzka, tá malá viditeľne u vás doma obžila.
    Dobrý skutok a zvlášť zvierací sa u mňa cení...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzi mas obrovske srdce....Sarka je fantasticka ako sa dala dokopy ... prajem vam aby ste si micku aj so psikom panom domu uzili :) ja mam doma dve micky a nikdy by som ich nedala prec...je s nimi kopec srandy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zuzičko, dva týdny lásky a péče, které jste jí dávala jí zachránil život. Jste dobrá duše a ona vás bude milovat!
    Kéž by takových lidí jako jste VY bylo na světě víc!!!
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zuzanko, Sárinka je krásná a miloučká, je to šťastné koťátko, že natrefilo právě na Vás!
    Svou láskou Vám vše vrátí a přinese mnoho radostí a po-usmání :-))
    Krásné podzimní dny přeje
    Susie ( také jedna zvířecí máma .-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. KRÁSNÉ KOŤÁTKO, KTERÉ MĚLO VELKÉ ŠTĚSTÍČKO.
    JSTE MOC HODNÁ A JISTĚ SE VÁM VŠE VRÁTÍ.
    HEZKÝ VEČER. BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť