3. februára 2013

MYDLOVÉ PRALINKY - ĎALŠIE NOVINKY

Kým ma to baví, stále vyrábam - tentoraz aj "Valentínske". Vrhla som sa aj na balenie, nech pralinky pekne vyzerajú, kým pôjdu k novým majiteľom, ktorým azda urobia radosť :-)
Škoda, že naša legislatíva je taká náročná, že po preštudovaní všetkých podmienok, ktoré by som musela splniť, ak by som aj len takto "v malom" chcela predávať príležitostne svoje výrobky, som to radšej vzdala. Neviem, ako to funguje v zahraničí, kde podľa množstva blogov a handmade výrobcov asi nie sú také prekážky, keďže sa tomu venuje toľko ľudí. Mám pocit, že u nás úradníci urobia všetko preto, aby ľudí odradili, lebo podmienky, ktoré si kladú hygienici splní asi len akreditované laboratórium.
Rozumiem, že je nutné dodržiavať v rámci výroby hygienu, veď inak by ktokoľvek "z chatrče" mohol ľahko rozšíriť nákazu alebo vyvolať alergické reakcie, ale nedá sa mi zmieriť s tým, že mydlo je v porovnaní s rýchlym občerstvením len na vonkajšie použitie a keď vidím úroveň hygieny v niektorých stánkoch, je to skôr na zdvihnutie žalúdka a nie na konzumáciu.
Takže s reálnym pohľadom na možnosti som sa rozhodla, že pralinky budem vyrábať len pre svoju rodinu, známych a iné blízke osoby s označením, že sa jedná o dekoráciu a upozornením "nepapať" a aspoň takto budem robiť radosť nielen sebe, ale aj iným....



  















HAVE A NICE WEEKEND!